فصل سوم-قرائن و ضرائب مالیاتی
ماده 152:قرائن مالیاتی عبارت است از عواملی که در هر رشته از مشاغل با توجه به موقعیت شغل برای تشخیص درآمد مشمول مالیات به طور علی الرأس به کار می رود و فهرست آن به شرح زیر می باشد :
1. خرید سالانه .
2. فروش سالانه .
3. درآمد ناویژه .
4. میزان تولید در کارخانجات .
5. ارزش حق واگذاری محل کسب .
6. جمع کل وجوهی که بابت حق التحریر و حق الزحمه وصول عوارض و مصرف تمبر عاید دفترخانه اسناد رسمی می شود یا میزان تمبر مصرفی آنها .
7. سایر عوامل به تشخیص کمیسیون تعیین ضرائب .
ماده 153 :ضرائب مالیاتی عبارت است از ارقام مشخصه ای که حاصلضرب آنها در قرینه مالیاتی در موارد تشخیص علی الرأس ، درآمد مشمول مالیات تلقی می گردد .
تبصره : در صورتی که به چند قرینه اعمال ضریب شود معدلی که از نتایج اعمال ضرائب بدست می آید ، درآمد مشمول مالیات خواهد بود .
جزییات بیشتر و دانلود فایل PDF در ادامه مطلب .
ماده 154 : جدول ضریب تشخیص درآمد مشمول مالیات به ترتیب زیر تنظیم و ابلاغ می گردد :
الف ـ برای تعیین ضرائب هر سال ، کمیسیونی مرکب از نمایندگان وزارت امور اقتصادی و دارائی و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و نماینده شورای مرکزی اصناف در مورد اصناف و نماینده نظام پزشکی در مورد مشاغل وابسته به پزشکی و نماینده اطاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در مورد سایر مشاغل در وزارت امور اقتصادی و دارائی تشکیل می شود و با توجه به جریان معاملات و اوضاع و احوال اقتصادی ضرائب مربوط به مالیات های حوزه تهران را نسبت به هر یک از قرائن مذکور در ماده 152این قانون در مورد مؤدیان محتلف بر حسب نوع مشاغل به طور تفکیک تعیین و فهرست آن را به وزارت امور اقتصادی و دارائی تسلیم می نماید . تصمیمات این کمیسیون از طرف وزارت امور اقتصادی و دارئی به عنوان جدول ضرائب حوزه تهران برای اجرا ء ابلاغ خواهد شد .
ب ـ جدول مذکور در بند الف از طرف وزارت امور اقتصادی و دارائی به ادارات امور اقتصادی و دارائی شهرستان ها ارسال می گردد .
به محض وصول جدول مذکور کمیسیونی مرکب از رئیس اداره امور اقتصادی و دارائی محل و رئیس بانک ملی ایران و نماینده شورای مرکزی اصناف در مورد اصناف و نماینده نظام پزشکی در مورد مشاغل وابسته به پزشکی و نماینده اطاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در مورد سایر مشاغل تشکیل می شود ، کمیسیون مزبور جدول رسیده را مبنای مطالعه قرار داده و با توجه به اوضاع و احوال اقتصادی حوزه جغرافیائی محل در صورت اقتضاء تغییرات لازم را در اقلام آن با ذکر دلیل به عمل خواهد آورد ،نتیجه بررسی کمیسیون به مرکز گزارش شده و از طرف وزارت امور اقتصادی و دارائی مورد بررسی قرار می گیرد و تا حدی که دلایل اقامه شده برای تغییرات جدول قانع کننده به نظر برسد ، جدول از طرف وزارت امور اقتصادی و دارائی اصلاح و به عنوان جدول ضرائب به اداره امور اقتصادی و دارائی مربوط ابلاغ خواهد شد .
نام فایل : کتاب قانون مالیات های مستقیم ـ فصل سوم از باب چهارم
پسورد : www.irhesabdar.ir